2024/25 sezonu için her WSL yöneticisi ile tanışın.

Ağustos 18, 2024

Kadınlar Süper Ligi’nde yeni sezon hızla yaklaşırken, ligde yaz boyunca birçok değişiklik yaşandı. 2023/24 sezonunun sona ermesinin ardından, Chelsea’den Emma Hayes ve Aston Villa’dan Carla Ward gibi en yüksek profilli bazı menajerler görevlerinden ayrıldı. Bu yaz yeni bir baş antrenör arayan kulüplerden sadece ikisiydiler; Leicester City ve Brighton da yeni bir teknik adam arayışında olan diğer kulüpler arasındaydı. Yeni sezon bir ay sonra başlayacak ve tüm takımlar şimdiden bir menajere sahip.

2024/25 sezonu için 12 WSL menajerini tanıyalım…

Jonas Eidevall – Arsenal
İsveçli teknik direktör Jonas Eidevall, Arsenal’ın mevcut menajeri ve 2021’den beri bu görevi sürdürüyor. Geçmişte, kendi ülkesinde FC Rosengard, Helsingborgs IF ve Lunds BK takımlarında çalıştı. Eidevall, Arsenal’ı iki FA Women’s Continental League Kupası zaferine ve ligde üst üste üç dördüncülüğe taşıdı. Geçen Ekim’de kulüple yeni bir üç yıllık sözleşme imzaladı ve görevi 2026’ya kadar sürecek.

Robert de Pauw – Aston Villa
Aston Villa, eski teknik direktörü Carla Ward’ın sezon sonunda futbolu bırakma kararı almasının ardından yeni bir menajer arayışına girdi. Geçen sezonu yedinci sırada kapatmışlardı. Haziran ayının sonunda, Batı Midlendi kulübü Robert de Pauw’u Ward’ın yerine Alman Bayer Leverkusen’den duyurdu. Hollandalı teknik direktör, kulüpte üç yıllık ve bir yıllık uzatma opsiyonlu bir sözleşme imzaladı. De Pauw, hem kulüp hem de uluslararası düzeydeki deneyimi nedeniyle Villa’nın tercih ettiği aday oldu.

Dario Vidosic – Brighton & Hove Albion
Brighton, bu yaz Dario Vidosic’i yeni A takım teknik direktörü olarak atadı. 37 yaşındaki Vidosic, Avustralya’nın Melbourne City takımından, 2022’den beri orada çalıştığı yere geldi. Eski futbolcu olan Vidosic, Yugoslavya doğumlu fakat 1988’de Hırvatistan’dan Avustralya’ya göç etti.

Sonia Bompastor – Chelsea
Sonia Bompastor, Lyon’un eski teknik direktörü olarak Chelsea’nin başına geçti. Emma Hayes’in departından sonra, Chelsea bir buçuk yıldan fazla bir süredir yeni bir teknik direktör atamak zorunda kaldı. Hayes, Mayıs ayında üst üste beşinci kez lig şampiyonu olduktan sonra, ABD Kadın Millî Takımı ile yeni bir meydan okumaya adım attı. Bompastor, Lyon’dan transfer olduktan sonra kulüple dört yıllık bir sözleşme imzaladı.

Laura Kaminski – Crystal Palace
Laura Kaminski, geçen yıl Temmuz ayından beri Crystal Palace’ı çalıştırıyor ve ilk sezonunda takımı bir şampiyona şampiyonu yaparak yükselmesine yardımcı oldu. Kaminski, Charlton Athletic’teki asistanlık görevinden önce, Tottenham Hotspur’da da asistan antrenör olarak görev yaptı.

Brian Sorensen – Everton
Everton’da 2022’den beri görev yapan Brian Sorensen, ligdeki birçok değişim sonrası WSL’nin en uzun süreli menajerlerinden biri haline geldi. İki yıllık bir sözleşme imzaladı ve bu yıl Nisan ayında sözleşmesi iki yıl daha uzatıldı.

Amandine Miquel – Leicester City
Leicester City, geçen ay Amandine Miquel’i yeni teknik direktör olarak üç yıllık bir sözleşme ile göreve getirdi. Miquel, Stade de Reims’ten transfer oldu ve burada yedi yıl boyunca başarılı bir dönem geçirdi.

Matt Beard – Liverpool
Matt Beard, kariyerinde ikinci kez Liverpool’un başına geçti. Önceki dönemi 2013 ve 2014 arasında üst üste WSL şampiyonlukları kazanarak tamamladı.

Gareth Taylor – Manchester City
Gareth Taylor, 2011’de futbolu bıraktıktan sonra Manchester City’nin kadın takımında antrenörlüğe başladı. Görevi süresince bir Continental League Kupası kazandı.

Marc Skinner – Manchester United
Marc Skinner, 2021’den beri Manchester United’ın başında. Geçen sezon FA Cup zaferiyle kulübün tarihindeki en büyük başarılarından birini elde etti.

Robert Vilahamn – Tottenham Hotspur
Robert Vilahamn, Tottenham’da sadece bir yıl geçirmiş olmasına rağmen etkileyici bir sezon geçirdi.

Rehanne Skinner – West Ham United
Rehanne Skinner, West Ham’ın başına geçmeden önce geniş kapsamlı bir kadın futbolu kariyerine sahipti. 44 yaşındaki Skinner, geçen sezon 11. sırada tamamladı.

Kadınlar futbolundaki son gelişmeler, yorumlar ve analizler için bizi takip etmeye devam edin.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir