Pep Guardiola, Ederson transferi konusundaki son kararı açıkladı.

Ağustos 10, 2024

Pep Guardiola, Ederson’un bu yaz Manchester City’de kalmasından dolayı rahatladığını belirtti. Daha önce, Brezilyalı kalecinin Etihad Stadyumu’ndan ayrılabileceği yönünde spekülasyonlar yapılmıştı. Ederson, Temmuz ayında Suudi Pro Ligi’ne geçiş yapabileceği iddialarıyla gündeme gelmişti, Guardiola da o dönem kalecinin kulüpte kalıp kalmayacağını bilmediğini ifade etmişti.

30 yaşındaki kaleci, yeni bir sözleşme imzalamaya hazırlanıyordu ancak, sezonun sonuna doğru yedek kaleci Stefan Ortega’nın Tottenham Hotspur karşısında yaptığı kritik kurtarışın tepkisinden rahatsız olduğu söylentileri dolaşıyordu. Ederson, kalıp kalmayacağı konusunda tam olarak emin olmadığını kabul etmişti. Ancak şu ana kadar herhangi bir transfer gerçekleşmedi ve oyuncu, 2024’te Manchester United’a karşı oynanan FA Cup finalindeki yenilginin Rövanşı için Cumartesi günü Community Shield’da forma giymeyi bekliyor.

Maç öncesinde konuşan Guardiola, “Eddie [Ederson] ve Stefan’ın kalması büyük bir rahatlama. Ederson’suz geçirdiğimiz bu inanılmaz süreci anlayamazsınız, bu imkansız,” dedi. Guardiola, Ederson’un karizması ve tutarlılığına dikkat çekerek, “Kaledeki oyuncuyu değiştirmek her zaman zordur, çünkü oyun tarzımız buna çok bağlı,” ifadelerini kullandı.

Ortega’nın Tottenham’daki kurtarışı, Manchester City’nin şampiyonluk kapsamında kazanmalarına yardımcı olmuştu. Guardiola, “Bu yüzden onun kalmasından gerçekten mutluyum ve Stefan’ı da tebrik ediyorum, bu sözleşmeyi hakketti, sadece Spurs’e karşı yaptığı kurtarış için değil, son iki yılda kupalarda gösterdiği performans için,” diye ekledi. “Artık her ikisi de bir pozisyon için mücadele ediyor… her ikisi de çok fazla dakika oynayacak.”

Ederson, 2017 yılında Benfica’dan City’ye katıldıktan sonra tüm yarışmalarda 332 maçta forma giydi ve kulübe altı Premier Lig şampiyonluğu, iki FA Cup, dört Carabao Cup ve 2022/23 Şampiyonlar Ligi zaferi kazandırdı. Geçtiğimiz sezon Premier Lig’de 33 maçta sahaya çıkan Ederson, bazı sakatlıkları nedeniyle önemli kurtarışlar yapan Ortega’ya fırsat vermişti. Ancak Alman kaleci, FA Cup finalinde yaptığı büyük bir hata nedeniyle takımının yenilgisinde etkili olmuştu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir