Tottenham, forvet oyuncusu Solanke için 65 milyon £’luk anlaşmayı tamamladı.

Ağustos 10, 2024

Tottenham, Dominic Solanke’yi Bournemouth’dan 65 milyon sterlinlik bir anlaşma ile transfer etti

Tottenham Hotspur, İngiliz forvet Dominic Solanke’yi Bournemouth’dan 65 milyon sterlin değerinde bir transfer ile kadrosuna kattı. 26 yaşındaki oyuncunun transferi için Spurs, başlangıç olarak 55 milyon sterlin ödeyecek ve 10 milyon sterlin de ek ödeme yapılacak. Solanke, 2030 yılına kadar geçerli bir sözleşme imzaladı. Tek milli takım deneyimi bulunan Solanke, yaz transfer döneminde Tottenham’ın Yang Min-hyuk, Lucas Bergvall ve Archie Gray’in ardından dördüncü transferi oldu. Spurs’ün menajeri Ange Postecoglou, İngiltere kaptanı Harry Kane’in geçen yaz Bayern Münih’e transfer olmasının ardından hücum hattını güçlendirmeye çalışıyordu.

Solanke, 2019 yılında Liverpool’dan Bournemouth’a 19 milyon sterlin bedelle transfer olmuştu ve Cherries’in onun satışından elde edeceği karın %20’sini alma hakkına sahip olduğu belirtiliyor. 2023-24 sezonunda kariyerinin en başarılı dönemini geçiren Solanke, 42 maçta 21 gol attı. Solanke’nin, Tottenham Stadyumu’nda 17:30 BST’de Bayern ile oynanacak hazırlık maçında yer alması bekleniyor. Ayrıca, 19 Ağustos’ta Leicester City ile oynayacakları sezonun açılış maçında yeni kulübü için Premier League’deki ilk maçına çıkabilir.

Bournemouth’un CEO’su Neill Blake, Tottenham gibi bir kulübün Solanke ile ilgilenmesini "sürpriz değil" olarak değerlendirdi. Blake, "Dominic’i hedef olarak belirlediğimizde ve beş yıl önce kulübe getirdiğimizde, bunun her zaman olabileceğini anlayarak yaptık," dedi. "Bu transfer hızlı gelişti, ancak Dominic her zaman profesyonel kaldı ve bunun için ona teşekkür etmek istiyorum. Bu, kulüpteki karakterinin bir göstergesi, hem sahada hem de saha dışında." dedi. "Dominic için kulüp rekoru ücretle anlaşmayı sağlamaktan memnunuz ve Bournemouth’tan ayrılırken herkesin içten iyi dilekleri ile gitti." şeklinde konuştu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir