Pep Guardiola, gençlere olan bağlılığını Julian Alvarez’in yerini alacak oyuncular olarak onayladı.

Ağustos 11, 2024

Manchester City menajeri Pep Guardiola, kulübün Julian Alvarez’i genç oyunculara daha fazla fırsat vererek değiştirme planını doğruladı. Erling Haaland ve Kevin De Bruyne gibi isimlere yedek kalmaktan dolayı hayal kırıklığına uğrayan Alvarez’in beklenmedik satışı, kulübe 80 milyon sterlinden fazla kazandıracak. 90min, geçen hafta, City’nin bu parayla yeni bir oyuncu almak yerine, James McAtee ve Oscar Bobb gibi mevcut genç yetenekleri terfi ettirmeyi planladığını duyurdu. Ayrıca Savinho, kardeş kulüp Troyes’ten yaklaşık 34 milyon sterlin karşılığında takıma katıldı.

Community Shield sonrası McAtee, Bobb ve diğer akademi mezunu Nico O’Reilly’nin sahada yer aldığı maçta Guardiola, bu planı kamuoyuna açıkladı. “Onların burada olmaları için gereken standartlara sahipler,” diyen Guardiola, “McAtee’yi uzun zamandır tanıyorum ve gerçekten iyi oynadı; Oscar’ı da geçen sezon gördük. Onların güveni var, takım onları seviyor ve onlara güveniyor. Oscar harika bir performans sergiledi, tüm ön sezonda olduğu gibi, McAtee de olmak istediğimiz gibi.” ifadelerini kullandı. Guardiola, 19 yaşındaki O’Reilly için ise “çok zeki, çok iyi” tanımını yaptı.

Alvarez’in satışıyla elde edilecek paranın, kadronun diğer bölgelerinde harcanması bekleniyor; özellikle City’nin Premier League’deki hakimiyetini sürdürebilmesi için orta sahayı güçlendirmesi gerekiyor. 90min, Newcastle United yıldızı Bruno Guimarães’in kulübün ilgisini sürdürdüğünü anladığını belirtti. Eski Lyon orta saha oyuncusu, Ocak 2022’de Magpies’a katıldı ve kulübün düşme tehlikesinden Avrupa mücadelesine geçişini temsil etti.

Community Shield öncesi Guardiola, “Eğer birine ihtiyacımız olursa, fiyat [doğru olmalı], aksi takdirde bir anlamı yok. Pazarın sonunda, bir kulüp daha fazla satmak zorunda kalırsa, durumu göreceğiz. Belki de merkez savunmacı olarak oynayabilen bir holding orta saha oyuncusu ya da Rodri’nin pozisyonunda oynayabilen bir merkez savunmacı arıyoruz,” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir