Chelsea, Wolves’tan Pedro Neto’yu transfer ettiğini açıkladı.

Ağustos 11, 2024

Wolverhampton Wanderers’ın kanat oyuncusu Pedro Neto, Premier Lig’deki rakibi Chelsea ile yedi yıllık sözleşme imzaladı. Chelsea, yaptığı açıklamada, Neto için 54 milyon sterlinlik bir anlaşmanın tamamlandığını duyurdu. 24 yaşındaki Neto, Chelsea ile yedi yıllık sözleşme imzaladı ve kulübe katılmadan önce sağlık kontrolünden geçti. Anlaşmanın başlangıçta 51.3 milyon sterlin değerinde olduğu ve 2.6 milyon sterlin ek ödeme içerdiği belirtiliyor. Neto, 2019 yılında Lazio’dan Wolverhampton’a katıldığından beri kulübüyle 135 maçta 14 gol attı.

Neto, Chelsea’nin medya ekibine “Bu kulübe katıldığım için gerçekten minnettarım. Burada olmak için kariyerimde çok çalıştım ve bu forma ile sahaya çıkmayı dört gözle bekliyorum.” şeklinde konuştu.

Chelsea, yaz transfer döneminde Todd Boehly liderliğinde bu sezon transfer edilen 10. oyuncuyu kadrosuna kattı. Daha önceki transferler arasında orta saha oyuncuları Kiernan Dewsbury-Hall, Renato Veiga ve Omari Kellyman, kaleci Filip Jorgensen, savunma oyuncuları Tosin Adarabioyo, Aaron Anselmino ve Caleb Wiley, kanat oyuncusu Estevao Willian ve forvet Marc Guiu yer alıyor.

Chelsea, bu transfer döneminde toplamda 200 milyon sterlinin üzerinde harcama yapmış durumda. Kulüp, yerli oyuncuları Ian Maatsen, Lewis Hall ve Omari Hutchinson’ın satışlarından yaklaşık 90 milyon sterlin gelir elde ederken, Conor Gallagher’ın Atletico Madrid’e 33 milyon sterline transfer olması bekleniyor.

Premier Lig’deki kadrolar her transfer penceresinin sonunda en fazla 25 oyuncudan oluşabilirken, Chelsea’nin A takım kadrosu şu anda 50’ye yaklaşmış durumda. Neto’nun Chelsea’ye transferi, Wolverhampton’ın önceki rekor transferi olan Ruben Neves’in Suudi Arabistan’ın Al-Hilal takımına 47 milyon sterline olan satışını geride bıraktı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir