Man Utd, Bayern’in De Ligt ve Mazraoui ile anlaşmaya yakın.

Ağustos 12, 2024

Manchester United, Bayern Münih’in Matthijs de Ligt ve Noussair Mazraoui İkilisini Kadrosuna Katmak Üzere

Manchester United, Bayern Münih’in iki oyuncusu Matthijs de Ligt ve Noussair Mazraoui ile anlaşmak üzere. Bu transferin toplam maliyetinin 50 milyon sterlini geçmesi bekleniyor. BBC Sport’a göre, Bayern Münih, United’ın De Ligt için yaptığı 38.6 milyon sterlinlik teklifini kabul etti. Bu teklife ek olarak 4.3 milyon sterlinlik ek ödemeler de bulunuyor. De Ligt, 2019’da Erik ten Hag’ın Ajax takımının kaptanı olarak Şampiyonlar Ligi yarı finaline yükselmişti. Ayrıca Club, 26 yaşındaki Faslı defender Mazraoui için de 12.9 milyon sterlin ödemeyi planlıyor.

United, Erik ten Hag’ın kadrosunda merkezi savunma ve sağ bek pozisyonlarını güçlendirmek amacıyla bu transferlere odaklanmış durumda. Ten Hag, geçen hafta sonunda kulübün yeni yönetiminin "anlaşmalar yapmaya istekli" olduğunu ifade etti.

Mazraoui’nin gelişinin, 2019’da Crystal Palace’tan 50 milyon sterlin karşılığında Old Trafford’a transfer olan sağ bek Aaron Wan-Bissaka’nın kulüpten ayrılmasıyla bağlantılı olduğu düşünülüyor. Kırmızı Şeytanlar, Wan-Bissaka için West Ham ile bir anlaşma sağladı ve 26 yaşındaki futbolcu pazartesi günü Hammers ile sağlık kontrolünden geçecek.

United, yaz dönemi boyunca Everton’ın İngiliz milli oyuncusu Jarrad Branthwaite için iki teklif yapmış ancak bu teklifler reddedilmişti. Merseyside kulübü, oyuncunun değerini 70 milyon sterlin olarak belirlemiş durumda. De Ligt, 24 yaşında daha tecrübeli ve daha uygun maliyetli bir seçenek olarak değerlendiriliyor. Her iki oyuncu da Ajax’taki dönemlerinde United kalecisi Andre Onana’nın önünde oynadı.

De Ligt, 2019’da Juventus’a 67.5 milyon sterlin karşılığında transfer olmuş, burada 117 maçta bir Serie A şampiyonluğu ve bir Coppa Italia kazanmıştı. 2022 yılında Bayern Münih’e 65.6 milyon sterlinle transfer olan De Ligt, Alman ekibiyle 73 maça çıkmış ve Bundesliga şampiyonluğu yaşamıştır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir