Matthijs de Ligt ve Noussair Mazraoui, Man Utd için sağlık kontrollerine geldi.

Ağustos 12, 2024

Matthijs de Ligt ve Noussair Mazraoui, Manchester United oyuncusu olmaya bir adım daha yaklaştı

Matthijs de Ligt ve Noussair Mazraoui, her ikisi de sağlık kontrolleri için yolculuk yapmak üzere Münih’ten ayrılırken görüntülendi. Manchester United, Bayern Münih ile toplamda 60 milyon sterline kadar çıkabilen bir çift transfer anlaşması imzaladı ve bu anlaşmanın, geçen sezon sakatlıklarla sarsılan savunma birimini güçlendireceği umuluyor. Anlaşma ayrıca Bayern’in kendi transfer çalışmalarına devam etmesine de olanak tanıyor; çünkü Bayer Leverkusen’den Jonathan Tah ile anlaşmaya varmadan önce bazı oyuncuları gönderme ihtiyacı doğmuştu.

İkili artık İngiltere’ye ulaştı ve transfer sürecinin kalan formalitelerini tamamlaması bekleniyor. Özellikle Mazraoui, United’ın Aaron Wan-Bissaka’yı başarılı bir şekilde göndermesine bağlı olduğunu belirtti. Kişisel şartlar üzerindeki son engelin ise pazar akşamı aşılması sağlandı.

Raphael Varane’i sezon sonunda serbest bırakan United, bu yaz 18 yaşındaki stoper yeteneği Leny Yoro’ya büyük bir yatırım yaptı. Ancak, Yoro ikinci hazırlık maçında ayak yaralanması geçirdi ve ameliyat olması gerekti. Fransız stoper, hem uzun vadeli hem de mevcut ihtiyaçlar için düşünüldüğünden, en az üç ay sahalardan uzak kalması bekleniyor.

De Ligt’in transferinin Yoro’nun sakatlığıyla bağlantılı olmadığı vurgulandı. Eski Ajax ve Juventus stoperinin transferine yönelik ilgi, Yoro için yapılan resmi başvuru sürecinden önce başlamıştı; United her zaman bu yaz birden fazla yeni stoper alacağı yönünde değerlendirilmişti. Everton’dan Jarrad Branthwaite de diğer bir seçenekti.

Mazraoui, sağ bekte Diogo Dalot ile rekabet edecek; her iki oyuncu da sol bekte de görev alabilecek kadar çok yönlü. Luke Shaw büyük bölümünü sakat geçirdiği önceki sezonu, Tyrell Malacia ise tüm sezonu kaçırdı. Her iki sol bek de geçtiğimiz hafta sonu Community Shield kadrosunda yer almadı ve Erik ten Hag, 17 yaşındaki Harry Amass’ı Manchester City karşısında riske atmadı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir