Kevin Durant, son yatırımında güçlü Fransız kulübü Paris Saint-Germain’in azınlık ortağı oldu.

Ağustos 13, 2024

Kevin Durant, Paris’te Altın Madalya Kazandı ve PSG’ye Yatırım Yaptı

Kevin Durant, bu hafta sonu Paris’te Team USA ile birlikte altın madalya kazanmanın yanı sıra, Paris Saint-Germain (PSG) futbol kulübünde de azınlık hissedar oldu. İki kez NBA şampiyonu ve 14 kez All-Star olan Durant, bu yatırımı kendi medya ve eğlence şirketi Boardroom aracılığıyla duyurdu. Durant ve iş ortağı Rich Kleiman’ın yatırımı, Arctos Partners tarafından yapıldı. Arctos, kulüp için Aralık ayında %12.5 hissedar olmuştu ve söz konusu yatırımın "tek haneli milyonlar" tutarında olduğu bildiriliyor.

Durant, PSG’nin kampüsünü ziyaret ettiği bir videoyu sosyal medyada paylaşarak, yatırımının geleceğine dair ipuçları vermişti. PSG, Durant’ın PSG kampüsündeki ziyaretinin öncesinde bu videoyu paylaştı.

Daha önce, Durant 2020’de MLS kulübü Philadelphia Union’a ve 2022’de NWSL kulübü NJ/NY Gotham FC’ye de azınlık ortağı olmuştu. Ayrıca, Major League Pickleball’da Brooklyn Aces takımında da hissesi bulunuyor.

PSG, son altı yıldır Ligue 1’in en üst düzey Fransız ligini kazanarak Avrupa’nın en dominant kulüplerinden biri haline geldi. Sportico’ya göre, kulüp 4.05 milyar dolar değer ile dünyanın yedinci en değerli futbol kulübüdür. Kulübün çoğunluk hissesi, 2011’de kulübü satın alan Katar Spor Yatırımcıları’na aittir. Kylian Mbappé’nin bu yaz Real Madrid’e transferiyle birlikte kulüp geçiş dönemine girecek olsa da, Ligue 1’de başarılı olması bekleniyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir