Cole Palmer, yeni Chelsea sözleşmesinden “mutlu” olduğunu ifade etti.

Ağustos 13, 2024

Cole Palmer, Chelsea ile yeni bir uzun vadeli sözleşme imzaladığını duyurarak sevinç alfabetisini paylaştı. Salı günü yapılan açıklamada, Palmer’ın sözleşmesini iki yıl uzattığı ve bu sözleşmeyle 2033 yılına kadar Stamford Bridge’de kalacağı belirtildi. İlk sezonundaki muhteşem performansı için artan bir maaş da alacak. Chelsea, Palmer’ın sözleşme uzatımını kısa süre içinde onaylayarak 22 yaşındaki oyuncuyu yeni anlaşması için tebrik etti.

Palmer, “Bu yeni anlaşmayı imzalamaktan dolayı çok mutluyum,” dedi. “Buradaki ilk sezonumda birçok şey başardım ve umarım bu kulüpte, hem kişisel düzeyde hem de Chelsea’ye başarı ve kupalar getirme konusunda harika deneyimler yaşamaya devam edebilirim.”

Bu yaz İngiltere milli takımı kadrosunda kendine yer bulan Palmer, başlangıçta haftada yaklaşık 80,000 sterlin kazanan bir sözleşmeye sahipti. Ancak The Telegraph’a göre, artık Enzo Fernandez ve Moises Caicedo gibi orta saha arkadaşlarıyla benzer bir maaş alıyor; bu oyuncuların kazancı 120,000 sterlinin üzerinde.

Chelsea’nin sözleşme politikası, genellikle daha düşük temel maaşlar üzerine kurgulanmış durumda, ancak oyuncuların sahadaki performansları ve kulübün başarısıyla kazançlarını artırmalarına olanak tanıyan önemli teşvikler içeriyor. Birçok oyuncunun sözleşmesinde, Şampiyonlar Ligi’nde oynamadıkları zamanlarda maaşlarının düşürülmesini sağlayan maddeler bulunurken, takımı Avrupa’nın en üst düzey yarışmasına geri getirebilirlerse önemli tazminat da vaat ediliyor.

Chelsea’nin üst düzey oyuncularının ortalama maaşının şimdi haftada sadece 60,000 sterlin olduğu iddia ediliyor; bu rakam, Roman Abramovich’in önceki sahipliğinde haftada 200,000 sterlin oluyordu. Raheem Sterling, haftada 300,000 sterlinden fazla kazanarak kulübün en yüksek kazananı konumunda.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir