‘Takım elbise ve kravat giymeyen bir işletmeci’ – Hurzeler’in meteoritik yükselişi

Ağustos 14, 2024

Haber Başlığı: Premier Lig’in Yeni Yöneticileri: Fabian Hurzeler’in Yükselişi

BBC World Service, bu sezon Premier Lig’de yöneticilik kariyerine adım atacak beş teknik direktörü tanıttığı özel podcast ile dinleyicilerini bilgilendiriyor. Sportsworld muhabiri John Bennett, Almanya futbolu üzerine podcast yayınları yapan Matthew Karagich ile Brighton’ın yeni başantrenörü Fabian Hurzeler’i ele alıyor.

Karagich, "Geçtiğimiz 18 ayda, küme düşme tehlikesi yaşayan St. Pauli’yi sadece yükseliş adayları değil, Bundesliga 2 şampiyonu yapmayı başardı. Onun için hızlı bir yükseliş oldu," ifadelerini kullandı. Huzeley, St. Pauli’de Timo Schultz’un yardımcısıydı ve Schultz’tan sonra St. Pauli’den ayrıldığında, dışarıdan bakan birçok kişi için Hurzeler nispeten tanınmıyordu.

Karagich, "Ama biz, birçok güven aşılayabilen birisini gördük. Onlar hakkında söyleyebileceğiniz bir şey, asla pes etmeyen bir tutuma sahip olmalarıdır – her zaman denemekten geri durmazlardı. Şimdi, dünyanın en iyi liglerinden birinde, onun yaşı ve statüsü ile neler başarabileceğini görmek için büyük bir heyecan olmalı," diye ekledi.

Hurzeler’in futbol felsefeleri açısından bir karışım sunduğunu belirten Karagich, "Bayern DNA’sı, oyuncu olarak gelişiminde belirleyici bir rol oynadı ve bunu bir teknik direktör olarak uyguladı. Topa hakimiyet sağlamayı istiyor," şeklinde konuştu.

Karagich, Hurzeler’i "Oldukça benzersiz. Onu tipik bir teknik direktör olarak düşünmek yanlış olur; klasik takım elbise yerine antrenman kıyafetleri ve beyaz spor ayakkabılarıyla karşımıza çıkıyor," diyerek tanımladı.

Premier Lig’in yeni yöneticilerini tanıtan podcast’i dinlemek için BBC Sounds’u ziyaret edebilirsiniz.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir