Son Heung-min, Tottenham’ın rekor transferi Dominic Solanke hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

Ağustos 14, 2024

Tottenham Hotspur kaptanı Son Heung-min, Dominic Solanke’yi kulüp için “büyük” ve “harika” bir transfer olarak nitelendirdi. Solanke’nin Bournemouth’tan Spurs’e transferi Cumartesi günü resmen duyuruldu; 26 yaşındaki futbolcu, bonuslar da dahil olmak üzere kulüp rekoru olan 65 milyon pound karşılığında imza attı. Kuzey Londra ekibine sabah saatlerinde katılan Solanke, ardından Tottenham Hotspur Stadyumu’nda Bayern Münih’e karşı oynanan ve 3-2 kaybedilen hazırlık maçından önce 40 bin kişilik bir kalabalığa tanıtıldı. Maç sonrası Son, Solanke hakkında düşünceleri sorulduğunda, “Bence Dom bizim için büyük bir transfer,” diyerek yanıtladı. “Bournemouth’ta harika bir iş çıkardı, sanırım 2023/24 sezonunda 19 gol attı ve bu bizim için harika bir imza.”

Son, “Antrenmanlarda henüz onu göremedim çünkü bir maç oynadık. Onunla oynamayı sabırsızlıkla bekliyorum ve umarım takıma yardımcı olabilir,” şeklinde konuştu.

Tottenham baş antrenörü Ange Postecoglou, yeni bir forvet alma isteğini açıkça ifade etti ve Bayern mücadelesinin ardından Solanke’nin gelişi hakkında da yorumda bulundu. “Onu almak konusunda gerçekten çok istekliydim,” diyen Postecoglou, “Anlaşmanın gerçekleşmesi biraz zaman aldı ama onun, mevcut kariyer noktası itibarıyla bizim için harika bir uyum sağlayacağını düşünüyorum. Öne çıkan unsurlar ekibimize kalite katacak nitelikte değil sadece, kadromuza da katkı sağlayacak. Kesinlikle bunu sağlıyor. Onu kadromuza katmaktan memnunuz ve onunla çalışmak için bir haftamız var.” dedi.

Postecoglou, “Onu belirlememizin nedeni, aradığımız niteliklere sahip olması. Geçen yıl Richarlison sakatken eksik hissettiğimiz bazı şeyleri sağlıyor. Richy oynadığında bizim için çok etkiliydi, o olmadığında ise Dom’un son üçüncü bölgedeki etkisini yapabilecek bir oyuncumuz yoktu. Bu yüzden iyi bir uyum sağlayacağını düşünüyorum,” şeklinde ekledi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir