Cloe Lacasse, bir sezonun ardından Arsenal’den ayrılmaya hazırlanıyor.

Ağustos 14, 2024

Arsenal’ın forvet oyuncusu Cloe Lacasse’in bu yaz kulüpten ayrılmasının muhtemel olduğu bildiriliyor. 31 yaşındaki oyuncu, geçen yaz Benfica’dan Gunners’a katılmıştı ve Portekiz’de dört yıl geçirmişti. Lacasse, Kanada milli takımı adına ise daha önce İzlanda’nın IBV takımında ve Toronto Lady Lynx’te oynamıştı. Arseblog’dan Tim Stillman’ın raporuna göre, Lacasse’in sadece bir sezon geçirdiği kulüpten bu transfer döneminde ayrılması bekleniyor. NWSL, onun en olası yeni adresi olarak gösteriliyor.

2023/24 sezonunda Lacasse, Arsenal için tüm yarışmalarda 23 maça çıktı ve beş gol attı. Bu goller arasında, sadece ikinci WSL maçında Manchester United’a karşı attığı muhteşem son dakikada gelen eşitlik golü de yer alıyor; ancak bu performansının devamını getiremedi. Bu yaz, Paris’teki Olimpiyat kadrosunda yer alan Lacasse, çeyrek finallere ulaşırken üç maçta forma giydi.

2023/24 sezonunda Lacasse, yalnızca birkaç WSL maçında yer aldı. Arsenal, geçen sezon WSL sıralamasında üçüncü olup, şampiyon Chelsea ve ikinci Manchester City’nin arkasında kaldı. 22 maçta sadece beş puan farkla zirveyi kaçırdılar ve 16 galibiyet aldı.

Gunners, kadroyu güçlendirmek için yoğun bir yaz dönemi geçiriyor. Pencere boyunca Barcelona’dan serbest transfer ile Mariona Caldentey ve bu hafta İsveç’in BK Hacken takımından Rosa Kafaji ile yapılan iki yeni hücum takviyesi gerçekleştirdiler. Kuzey Londra kulübü, yeni sezonuna 22 Eylül Pazar günü başlayacak ve Emirates Stadyumu’nda muhtemel şampiyonluk rakibi Manchester City ile karşılaşacak.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir