Arne Slot, Jarell Quansah’ın Ipswich’teki devre arası oyundan çıkarılma nedenini açıkladı.

Ağustos 17, 2024

Liverpool menajeri Arne Slot, Jarell Quansah’ın Ipswich Town karşısında ilk yarıda değiştirilmesinin oyuncunun sakatlığı nedeniyle değil, taktiksel bir karar olduğunu onayladı. Kırmızılar, Premier Lig sezonuna Cumartesi günü erken saatlerde başladı ve Ipswich, maçın ilk 45 dakikasında başa baş bir mücadele sergiledi. Omari Hutchinson, Ipswich için kontra ataklarda etkili görünürken, Liverpool, yavaş Portman Road zemininde şans yaratmakta zorlandı. Ancak konuk ekip, ikinci yarıda tempo yükseltti ve Diogo Jota ile Mohamed Salah’ın golleriyle rahat bir galibiyet elde etti – Salah, bu süreçte sezonun ilk gününde en çok gol atan oyuncu olarak Premier Lig tarihinde bir rekora imza attı.

Quansah, Joe Gomez’in Suffolk’a seyahat etmemesi nedeniyle Virgil van Dijk ile birlikte stoper pozisyonunda Ibrahima Konate’nin önünde tercih edilmişti. Ancak oyuncu, ikinci yarıda yerini Slot’a bırakarak yalnız ve üzgün bir şekilde yedek kulübesinde oturdu. Hollandalı menajer, maçtan sonra Quansah’ın değiştirilmesinin Liverpool için oyunu dengelemek amacıyla yapılan bir taktiksel karar olduğunu belirtti. “İlk söylediğim şey, birçok düelloyu kaybettikçe taktik hakkında konuşmamıza gerek olmadığıydı. Ve bu yüzden bunu yaptık,” dedi.

“Bu, Jarell’in her düeli kaybettiği anlamına gelmiyor – birçok arkadaşımız da çok fazla düello kaybetti – ama bu uzun top mücadelelerini kazanmak için Ibou Konate’ye ihtiyacımız vardı,” şeklinde ekledi.

Slot, “Bir takım her yerde 1’e 1 oynadığında, sürekli olarak kısa paslar oynamamalısınız. İlk yarıda bunu savaştıklarını göremedim, neredeyse her uzun topu kaybettik. İkinci yarıda hazırdılar ve oyun açıldığında, gerçekten iyi futbol oynayabileceğimizi görebiliyorsunuz,” dedi.

Liverpool, devre arasında büyük bir iyileşme gösterdi ve Salah, özellikle maçı kazanarak en iyi oyuncu ödülünü kazandı. Mısırlı oyuncunun performansı ve kulüp 2024/25 sezonunda ‘tek adam’ takımı olup olmayacağı hakkında Slot, “Ben tek bir adamın gücüne bu kadar inanmıyorum, takıma bireyden daha çok inanıyorum. Gollerini iyi koşular ve iyi asistler sayesinde atabiliyor. Bence Mo da takıma ihtiyaç duyuyor ama aynı zamanda oyunu değiştirebilecek daha fazla yaratıcı bireyimiz var,” ifadelerini kullandı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir