Erik ten Hag, Jadon Sancho’nun Fulham’a karşı oynanan Manchester United galibiyetinde kadroda yer almamasını açıkladı.

Ağustos 17, 2024

Manchester United menajeri Erik ten Hag, Jadon Sancho’nun Fulham’a karşı oynanan maç kadrosuna dahil edilmemesinde bir sağlık sorununun etkili olduğunu açıkladı. Sancho ve Ten Hag, yaz boyunca yaşadıkları kamuoyundaki çatışmayı geride bırakmaya karar vermişti ve kanat oyuncusu, sezon öncesi çalışmalara katılarak ilk takım kadrosuna geri dönmüştü. Sancho, ayrıca Manchester City’ye karşı Community Shield maçında son dakikalarda oyuna girmişti.

Ancak, Sancho’nun Fulham ile oynanan Premier League açılış maçında kadroda yer almaması, yaz transfer döneminde bir ayrılığın söz konusu olabileceğine dair spekülasyonlara yol açtı. Paris Saint-Germain’in Sancho’yu almak isteyenler arasında olduğu ve Chelsea’nin de potansiyel alıcılar arasında anıldığı iddia ediliyor.

Sancho’nun kadroda olmamasının nedenine dair bir açıklama istenen Ten Hag, oyuncunun maç öncesi hastalıkla mücadele ettiğini belirtti. “Öncelikle, kadro derinliğine ihtiyacımız var. Bu sezon en fit olanların hayatta kalacağı bir sezon olacak. Sadece 20 oyuncuyu kadroya alabilirim,” diyen Ten Hag, “Jadon’un haftada bir kulak enfeksiyonu geçirdi, bu nedenle %100 fit değildi,” dedi. “Oynayabilirdi ama tercih ettiğimiz diğer oyuncuları yedek kulübesinde bulundurmayı seçtik. Ama bu değişebilir. Değişecektir.”

Ten Hag ve Sancho, aralarındaki anlaşmazlığı geride bıraktılar. Ten Hag, “Herkesi aynı şekilde oynatamayız, bugün yedeklerin ne kadar önemli olduğunu gördünüz. Bazen bu oyuncular için sinir bozucu olabilir, ancak bu bir takım meselesi, kulüp meselesi, bu pozisyonda daha fazla oyuncunun olmasını bekliyoruz ve onlardan kulüp için savaşmalarını bekliyoruz,” ifadelerini kullandı.

90min, PSG’nin bu yaz, United ile Manuel Ugarte hakkında görüştükleri esnada Sancho’nun durumu hakkında temkinli bir soruşturma yaptığını ancak kanat oyuncusuna olan ilgilerinin bu aşamadan öteye geçmediğini anladığını belirtiyor. Orta saha oyuncusu Bruno Fernandes de müzakerelerde adı geçen bir başka isimken, PSG, 29 yaşındaki oyuncunun Old Trafford’da yeni sözleşme imzalamasından önce onun için bir transfer girişiminde bulunmadı. PSG, o zamandan beri Rennes’ten Desire Doue’yi 50 milyon euro bedelle transfer etti ve bu da yeni bir kanat oyuncusu alma arzusunun sona ermiş olabileceğini gösteriyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir