Khadija Shaw, PFA Kadınlar Oyuncusu Yılın Oyuncusu ödülünü kazandı; Grace Clinton ise Yılın Genç Oyuncusu ödülünü aldı.

Ağustos 21, 2024

Manchester City forveti Khadija ‘Bunny’ Shaw, PFA Kadınlar Yılın Oyuncusu ödülüne layık görüldü. Manchester United’dan Grace Clinton ise Yılın Genç Oyuncusu ödülünü kazandı. Shaw, City’nin WSL şampiyonluğu mücadelesinde Chelsea’ye yakın geçtiği sezonda sadece 18 maçta 21 gol atarak olağanüstü bir performans sergiledi. Ödülünü aldıktan sonra Shaw, “Bu ödülü aldığım için hem mutlu hem de gururluyum – meslektaşlarım tarafından böyle bir şekilde tanınmak benim için çok özel bir onur,” dedi. “Ayrıca bu mümkün olamazdı, bu yüzden takım arkadaşlarıma ve tüm teknik ekibe teşekkür etmek istiyorum. Aynı zamanda bu kadar harika oyuncularla birlikte ödül için aday gösterildiğim için tüm rakiplerimi de tebrik etmek istiyorum. Yılın Oyuncusu seçilmek benim için çok anlamlı.”

Manchester City Kadınlar Genel Müdürü Charlotte O’Neill de, “Bunny’nin Yılın Oyuncusu seçilmesinden dolayı hepimiz çok mutluyuz. Geçen sezonki gol atma başarısı olağanüstüydü. Ancak pitch üzerindeki etkisi, çalışma azmi ve örnek teşkil etmesi, sürekli gelişme arzusu da kulüpteki herkesi etkilemede aynı derecede önemliydi. Bu özel ödülü kazanmasını görmekten dolayı çok gururluyuz,” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan, orta saha oyuncusu Clinton, Tottenham Hotspur’daki etkileyici kiralık dönemi sonrası PFA Yılın Genç Oyuncusu seçildi. Clinton, “Tottenham’a gitmek ve özgüven kazanmak harikaydı,” diyerek düşüncelerini paylaştı. “Ve kişisel olarak gelişmek de elbette çok önemli. Hedef her zaman Manchester United ile kupalar kazanmaktır.”

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir