Juventus’un Federico Chiesa’yı satmak istemesinin 4 nedeni.

Ağustos 22, 2024

Federico Chiesa’nın Juventus’tan Ayrılması Bekleniyor

Juventus’un 2024/25 sezonundaki ilk maç kadrosuna alınmayan Federico Chiesa’nın transfer penceresi kapanmadan önce kulüpten ayrılması neredeyse kesinleşti. Manchester United ve Chelsea ile adı anılsa da, Premier Lig kulüplerinin ilgisinin henüz gelişmediği belirtiliyor. Barcelona ise şu anda Chiesa için daha olası bir destinasyon gibi görünse de, zaman ve finansal kısıtlamalar onların aleyhine olabilir. Chiesa’nın Serie A içindeki ilgi de dikkate değer; AC Milan ve Inter, transfer için düşüncelere sahip, ancak Inter’in öncelikle kadrosunda yer açması gerekiyor.

Peki, Juventus neden bir zamanlar yıldız oyuncusu olan Chiesa’yı satmakta bu kadar hevesli?

1. Sakatlıklar

Chiesa, Ocak 2022’deki çapraz bağ yaralanmasından sonra Euros 2020’de parlayan oyuncu gibi görünmüyor. Yaralanma, defansları açma konusunda bağımlı olduğu patlayıcılığı ciddi şekilde engelledi. 2023/24 Serie A sezonunda yaptığı 11 gol katkısı, sakatlık öncesi rakamları olan 16 ile zıtlık gösteriyor. Performanslarını etkilemenin yanı sıra, sakatlık nedeniyle bazı köklü sorunlarla da uzun süre kenarda kalmak zorunda kaldı. ACL yaralanmasından döndüğünden bu yana, Chiesa club ve milli takım için toplamda 27 maçı 12 farklı rahatsızlık nedeniyle kaçırdı; bu rahatsızlıkların çoğu, ameliyat geçirdiği dizinden kaynaklanıyordu.

2. Thiago Motta’nın Değerlendirmesi

Yeni Juventus teknik direktörü Thiago Motta’nın, Chiesa’yı 4-2-3-1 sistemi içinde takıma uygun bir oyuncu olarak görmediği haberleri dolaşıyor. Chiesa, Motta’nın göreve gelmesinden bu yana hiçbir maçta yer almadığı için bu raporların doğruluğu sorgulanabilir.

3. Sözleşme Görüşmeleri

Chiesa’nın Juventus ile sözleşmesi gelecek yaz sona erecek ve yeni bir anlaşma yapmak için görüşmeler istenildiği gibi ilerlemedi. Raporlara göre, Chiesa’nın talep ettiği sözleşme, kulübün ödeyemeyeceği veya üstlenemeyeceği bir meblağ. Chiesa, kadroda kilit bir oyuncu olarak görülmediği için bu durum söz konusu.

4. Finansal Kısıtlamalar

Juventus, geçen sezon yaşadığı finansal durum nedeniyle Avrupa’dan men cezası aldı ve bu yaz Jean-Clair Todibo’yu transfer etmek için West Ham tarafından geçildi. Son altı yılda yaklaşık 700 milyon Euro kaybettiği için Juventus’un finansal açıdan rahat olmadığı söylenebilir. Bu durumda, kulüp üst düzey kazananlarından bazılarını elden çıkartarak Motta için yeniden yapılanma finansmanı sağlamak istiyor. Adrien Rabiot, Wojciech Szczesny ve Alex Sandro bu yaz ayrılan oyuncular oldu. Şimdi ise Chiesa’nın da bu listeye katılması bekleniyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir