Man Utd, Manuel Ugarte’yi Transfer Etti

Ağustos 30, 2024

Manchester United, Paris Saint-Germain orta sahası Manuel Ugarte’yi transfer ettiğini açıkladı. Uruguaylı futbolcu, Cuma günü Old Trafford’da uzun vadeli bir sözleşmeye imza atarak yaz transfer döneminin en uzun süren transfer hikâyelerinden birine son vermiş oldu. Ugarte’nin gelişi, Scott McTominay’ın Napoli’ye satılmasının hemen ardından duyuruldu.

90min’in Jacob Culshaw ve Scott Saunders’ı, Fransız futbol uzmanı ve PSG taraftarı Alexis Amsellem ile birlikte Ugarte’nin Manchester United’daki uyumu hakkında tartışmaya katıldı. Eğer bu videoyu göremiyorsanız, tam videoyu izlemek için buraya tıklayın!

United, Ugarte’yi Haziran ayında hedeflediği en önemli orta saha oyuncularından biri olarak belirlemişti ancak PSG’nin €60m (£50.5m) talep ettiği ücreti peşin ödemekte isteksizdi. Ancak, yaklaşık iki aylık müzakerelerin ardından iki kulüp, United’ın €50m (£42.2m) artı €10m (£8.4m) ek ücret ödeyeceği konusunda bir anlaşmaya vardı.

Sert ve enerjik bir orta saha oyuncusu olan Ugarte’nin, 2023/24 sezonunda sık sık savunmasız kalan United orta sahasına güç ve dayanıklılık katması bekleniyor. Ugarte, Joshua Zirkzee, Leny Yoro, Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui ve Sekou Kone’nin ardından yaz transfer döneminin beşinci imzası oldu.

Ugarte, efsanevi forvetler Diego Forlan ve Edinson Cavani’den sonra United’ı temsil eden üçüncü Uruguaylı oyuncu olacak. 23 yaşındaki oyuncu, 2023 yazında Sporting CP’den PSG’ye transfer olduktan sonra Fransız başkentinde sadece bir sezon geçirdi. Les Parisiens, Ugarte’yi kadrosuna katmak için Chelsea ile zorlu bir rekabet içerisine girmişti.

Parc des Princes’de geçirdiği bir yıl boyunca Ugarte, PSG için 37 maça çıkarak UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finallerine yükselmelerinde önemli bir rol oynadı. Paris’teki bir sezonundan önce, Ugarte, iki yıl boyunca Sporting’te harika bir genç orta saha oyuncusu olarak öne çıktı. Bu dönem, kendisinin 12 aylık Famalicao geçişi ve Montevideo’daki çocukluk kulübü Fenix’te geçirdiği beş yılın ardından geldi.

En son Manchester United haberlerini, transfer söylentilerini ve dedikoduları okumak için burayı takip edin.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir