Barcelona’nın Joao Cancelo ve Joao Felix’i Neden Yeniden İmzaladığı

Eylül 5, 2024

Barcelona, Joao Cancelo ve Joao Felix’in Yaz Transfer Döneminde Kiralamak İsteseydi Ama Mümkün Olmadı

Barcelona, bu yaz transfer döneminde Joao Cancelo ve Joao Felix’i kiralamak istedi ancak her iki transfer de imkansız hale geldi. Geçen yaz geçici anlaşmalarla Manchester City ve Atletico Madrid’den Katalonya’ya gelen ‘Joaolar’, kariyerlerini yeniden rayına oturtacak bir yer ararken, Barcelona için de mali açıdan etkili bir çözüm sunuyordu. Ancak hiçbiri büyük bir başarı elde edemedi. Cancelo, Alejandro Balde’nin uzun süreli sakatlığı ve kadroda gerçek bir sağ bek eksikliği nedeniyle daha fazla süre aldı ve daha büyük bir etki yarattı. Ancak Barcelona, mali anlamda zor bir durumda olduğu için, oyuncuları sadece bir ana transfer için yeterli sermaye ve maaş alanı yaratmak adına elden çıkarmak zorundaydı.

Sonuç olarak, Cancelo ve Felix için teklif yapılmadı. Cancelo, Avrupa’yı tamamen terk ederek Suudi Arabistan’ın Al Hilal takımına katıldı. Felix ise Chelsea’ye transfer oldu. Her iki oyuncu da kalıcı transferlerle kulüplerinden ayrıldı; işte bu da Barcelona için en büyük sorun oldu.

Marca, Cancelo’nun 2022 sonlarında Manchester City’de gözden düştüğünü ve kulübün bir sonraki yaz satın alma zorunluluğu ile başka bir kiralama anlaşmasına onay vermeye istekli olduğunu belirtiyor. Belirlenen sabit satın alma bedeli ise 20 milyon € (16.9 milyon £) olarak belirlenmişti ki bu da Barcelona için fazla geldi. Barcelona geri adım attı ve Cancelo’ya olan ilgi azaldı. Al Hilal devreye girerek, City’e daha yüksek bir transfer ücreti ödeyip, oyuncuya da önemli ölçüde daha fazla teklif sundu.

Felix için ise baş antrenör Hansi Flick’in, N’Golo Kante’ye yönelme fırsatını reddettiği düşünülüyor. Ancak tekrar vurgulamak gerekirse, Atletico Madrid sadece kalıcı bir transferle ilgilendiği için kiralama anlaşması mümkün olmadı. Barcelona, Felix’e bunu iletmek zorunda kaldı ve bu durum onun Chelsea’ye dönüşünün yolunu açtı. Felix, 2023’te orada birkaç ay geçirdikten sonra 57 milyon € (46.3 milyon £) karşılığında Chelsea’ye imza attı.

EN SON BARCELONA HABERLERİ, TRANSFER REHAVESİ VE SOHBETLERİ İÇİN OKUYUN

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir