Barcelona’dan dışlanan oyuncu, kulüpteki “birçok engeli aşmak” için terapi kullandı.

Eylül 7, 2024

Vitor Roque: Barcelona’daki Zor Süreç İçin Terapi Aldım

Barcelona’daki kariyerinin ilk aylarında "birçok engeli aşmak" için terapi alması gerektiğini kabul eden Vitor Roque, 19 yaşında, 2024 sezonu öncesinde Athletico Paranaense’den Barcelona’ya transfer olmayı kabul etti. Ancak, kulüp Roque’u Ocak transfer döneminde kadrosuna katmaya karar verdi.

Katalonya’da fırsat bulmakta zorlanan Roque, anlamlı bir etki bırakmadan yaz aylarında bir ayrılıkla gündeme geldi. Sonunda, Real Betis’e bir sezonluk doğrudan kiralık olarak katıldı ve kiralama süresinin 12 ay daha uzatılma opsiyonu bulunuyor.

AS’a verdiği röportajda Brezilyalı oyuncu, Barcelona’daki "zor" dönemini anlattı. Roque, "Benim için biraz zorlayıcıydı. Bazı fırsatlarım oldu ama düşündüğüm şekilde değil," dedi.

"Şu an ruh halim net. Artık Betis’e odaklanmış durumdayım ve milli takım formasını tekrar giymek için Tanrı’ya şükrediyorum."

Roque, Real Betis formasıyla Real Madrid’e karşı debut yaptı. "Her şeyin farklı olacağını düşünmüştüm; tedavi, oynama tarzı ve yönetimle iletişim konularında. Ama bunlar geride kaldı" dedi.

"Her zaman terapideydim, bir mental koçla birlikte. 16 yaşımdan beri bana yardımcı oldu ve birçok engeli aşmamda önemli bir rol oynadı. Bugün de bunu yapmaya çalışıyorum, bu, birçok zorluğu aşmamda çok yardımcı oldu."

"Çıkarken konuştum. İlk kez olduğunda… Neden birçok şeyin böyle olduğunu anlamaya çalıştım, bunları burada anlatmayacağım. Betis’te güzel karşılandım, orada olmaktan ve orada oynama fırsatına sahip olmaktan çok mutluyum."

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir