Carlo Ancelotti, Kylian Mbappe ve Endrick’i Real Madrid standartları konusunda uyardı.

Eylül 8, 2024

Carlo Ancelotti, Kylian Mbappe ve Endrick’e Real Madrid formasını her giydiklerinde beklenen standartların yüksek olduğunu hatırlattı. Mbappe, bu yaz İspanyol başkentinde büyük bir bedelsiz transferle kadroya katılırken, Endrick’in Madrid’e katılma süreci Temmuz’da 18 yaşına girmesiyle sona erdi. İki oyuncu, Madrid formasıyla Atalanta karşısında kazandıkları Süper Kupa ile ilk başarılarını tatma fırsatı buldular, ancak kulübün La Liga’daki ilk dört maçında kaybedilen puanlar, sürekli başarının kolay olmayacağını açıkça gösterdi.

Uluslararası aradan önce oynanan son maçta Real Betis’i 2-0 mağlup eden Madrid, bu maçta Mbappe’nin La Liga’daki gol sayısını iki golle açmasıyla sevindi. Futbolun yeniden başlamasıyla birlikte Madrid, yeni teknik direktör Hansi Flick yönetimindeki Barcelona’yı yakalamaya odaklanacak.

Bu arada, son günlerde Stockport County yardımcı antrenörü Andy Mangan’ın beklenmedik bir şekilde kadroya katılmasına onay veren Ancelotti, her Real Madrid oyuncusundan – Mbappe ve Endrick dahil – beklenenleri dile getirdi. Ancelotti, yeni oyuncular Kylian ve Endrick’in “çok iyi uyum sağladığını” söyledi.

Meksika’da düzenlenen bir konferansta konuşan İtalyan teknik direktör, “Real Madrid’in standartları çok yüksektir çünkü bu dünyanın en büyük kulübüdür. En büyük oyunculara sahip. Kalitelerini kulübün hizmetine sunabilmelisiniz. Her yıl bunu yapmaya çalışıyoruz. Bu yıl Kylian ve Endrick gibi yeni oyuncular çok iyi adaptasyon sağlıyor. Tüm yarışmalarda büyük bir sezon geçireceğiz” dedi. Ancelotti, “Kazanmak çok komplike ama bu kulüpte her maçta mücadele etmek bizim görevimiz. Asla pes etmeyin ve sonuna kadar yarışın. O formayı giydiğinizde yapmanız gereken budur” ifadelerini kullandı.

Endrick de Madrid’de gol atma fırsatı buldu ve Real Valladolid karşısında 3-0’lık galibiyetteki üçüncü golü kaydetti, ancak Ancelotti tarafından şu ana kadar sadece dokuz dakika forma giyme şansı buldu. Bu durum, beş kez Şampiyonlar Ligi’ni kazanan teknik adamın elindeki kaliteyi göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir