Virgil van Dijk, gelecekle ilgili ‘duygusal’ yorumlar yaptığını kabul etti.

Eylül 8, 2024

Haberleştirme: Van Dijk, Geleceği Hakkında Duygusal Açıklamalar Yaptı

Liverpool ve Hollanda milli takımı kaptanı Virgil van Dijk, kulüp ve milli takım kariyerinin sonuna geldiği yönündeki duygusal açıklamalarında, bu konuda fazla ‘duygusal’ olduğunu kabul etti. Defans oyuncusu, Euro 2024 yarı finalinde İngiltere’ye karşı yaşanan son dakikada kaybedilen maçın ardından geleceği hakkında ‘dikkatli düşüneceğini’ belirtti. Bu mağlubiyet, Premier Lig’de Liverpool ile şampiyonluk yarışını kaybettikten hemen sonra geldi.

Temmuz ayında Van Dijk, "Böyle bir sezonun ardından, birçok şeyin yaşandığı ve birçok olayın meydana geldiği bir turnuvanın ardından, benim de birçok şeyle karşılaştığım bir dönemden geçerken bu acı veriyor. Kazanmak için her şeyi yapıyorum ve sonunda duygusal hale geliyor, çünkü bunun sonunu biliyorsunuz. Şu anda [geleceğim hakkında] hiç bir fikrim yok. Yaz boyunca kulüp düzeyinde ve uluslararası düzeyde ne istediğimi dikkatlice düşüneceğim. Sonra yeniden mücadele edeceğiz, ama önce bundan iyileşmeliyim." ifadelerini kullanmıştı.

Hollanda’nın Cumartesi gecesi Bosna-Hersek’i 5-2 mağlup etmesinin ardından Van Dijk, basın mensuplarına ‘savaşçı’ olduğunu ve üst düzey kariyerini sürdürme konusunda kararlı olduğunu söyledi. Van Dijk, uluslararası geleceği hakkında yaptığı önceki açıklamalarla ilgili, "Bunun hakkında nasıl hissettiğim belirsizdi. Maçtan sonra çok hayal kırıklığına uğradım, o yüzden doluydum. O an benim son uluslararası maçım olabilirmiş gibi görünebilir. Ama ben bir savaşçı ve savaşçıyım; Oranje için asla pes etmeyeceğim." dedi.

Van Dijk, "Sonuçta, kendi yeteneklerinizi değerlendirip hala yeterince önemli olup olmadığınıza bakmalısınız. Ben kesinlikle önemliyim. Hem sahada hem de dışında." diye ekledi. "Ben Liverpool kaptanıyım, sürekli bir faktörüm ve fiziksel olarak harika hissediyorum, ayrıca topla da gelişiyorum. Yeni bir Dünya Kupası oynamak istiyorum. Hala yeterince iyi olduğumu biliyorum."

Hollanda kadrosundaki yeri hakkında bazı belirsizlikler giderilmiş olsa da, Van Dijk’ın Liverpool’daki geleceği belirsizliğini koruyor ve sözleşmesi 2025’te sona erecek.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir