Mauricio Pochettino, ABD Milli Takımının Başantrenörü Olarak Atandı

Eylül 11, 2024

ABD erkek milli futbol takımı, Mauricio Pochettino’yu yeni başantrenörü olarak atadı. Pochettino, Mayıs ayında Chelsea’den ayrılmasının ardından yeniden iş hayatına dönerek, 2026 FIFA Dünya Kupası’nda ABD’yi ev sahibi olarak yönetecek. Pochettino, “ABD Futbolu’na katılma kararı benim için sadece futbol ile alakalı değildi; bu takımın ve bu ülkenin bulunduğu yolculukla ilgiliydi. Burada gerçekten tarihi bir şey başarma enerjisi, tutkusu ve arzusu beni etkiledi. Oyuncular kadar tutkulu hayranların önünde ABD Erkek Milli Takımı’nı yönetme fırsatını geri çeviremeyeceğim. Yetenek ve potansiyele dolu bir oyuncu grubunu görüyorum ve birlikte, tüm ülkenin gurur duyabileceği özel bir şey inşa edeceğiz,” dedi.

ABD Futbolu sportif direktörü Matt Crocker, atama sürecini yöneten kişi olarak, “Mauricio, oyuncu gelişimine derin bir tutku besleyen ve birleşik, rekabetçi takımlar kurma konusunda kanıtlanmış bir yeteneğe sahip bir kazanan. Geçmişi kendisi için yeterince konuşuyor ve yetenekli kadromuz içindeki büyük potansiyeli değerlendirmek için doğru seçim olduğuna inanıyorum. Küresel sahnede başarı elde etme yolculuğumuzda Mauricio ile birlikte olmaktan heyecan duyuyoruz,” şeklinde konuştu.

Pochettino, geçici başantrenör Mikey Varas’ın yerini alacak ve önümüzdeki ay Panama ve Meksika ile oynanacak dostluk maçlarında takımın başında olacak. Chelsea’deki görevinden önce Pochettino, Espanyol, Southampton, Tottenham Hotspur ve Paris Saint-Germain gibi takımlarda başarılı dönemler geçirmişti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir