Donny van de Beek, Man Utd sorunlarının ardından “kendini yeniden eğlenmeye çalışıyor”

Eylül 14, 2024

Donny van de Beek, bu yaz Manchester United’da geçen zor dört yılın ardından futbol oynamanın tadını çıkarmaya çalıştığını söyledi. 27 yaşındaki oyuncu, 2020 yılında Hollandalı dev Ajax’ta geçirdiği başarılı bir dönemin ardından 40 milyon pound değerindeki bir anlaşma ile Old Trafford’a transfer olmuştu. Ancak sakatlıklar ve form problemleriyle mücadele eden Van de Beek, Everton ve Eintracht Frankfurt’a kiralanarak United için Premier Lig’de dört sezon boyunca sadece 35 maçta forma giydi. Erik ten Hag’ın United menajeri olarak göreve gelmesi bile durumu değiştiremedi; zira Van de Beek’in Ajax’taki çıkışı Ten Hag’ın yönetiminde gerçekleşmişti.

Aylar süren spekülasyonların ardından Van de Beek, bu yaz Manchester United’dan düşük bir bedelle ayrılmayı başardı ve sürpriz Şampiyonlar Ligi elemeleri oynayan Girona’ya sadece 500.000 euro karşılığında transfer oldu. ESPN Hollanda’ya konuşan orta saha oyuncusu, futbolun tadını çıkarmaya çalıştığını belirtirken, İngiltere’deki dönemine dair kötü bir şey söylemedi.

Van de Beek, “Yeniden eğlenmeye çalışıyorum ve bunu da yapıyorum. Girona güzel bir kulüp, iyi futbol oynuyorlar ve bu konuda yardımcı olabileceğimi düşünüyorum. Bu konuda çok çalışıyorum.” dedi. Van de Beek, “Her iki taraf için de (Manchester United) bir şey çıkmadığı belli. Bu geçmişte kaldı ama o kulüple ilgili tek kötü söz söylemem. Elbette çok oynamadım ama çok şey öğrendim. Etrafımda iyi oyuncular ve kulübün içinde iyi insanlar vardı. Bu tecrübeleri geleceğe taşımak istiyorum.” şeklinde konuştu.

Van de Beek, La Liga’da Girona için ilk maçına çıkarak Osasuna’ya karşı oynanan 4-0’lık galibiyette ilk asistini yaptı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir