Barcelona, Marc-André ter Stegen’in sakatlığının ardından emekli kaleciyle iletişime geçti.

Eylül 24, 2024

Barcelona’nın, Marc-André ter Stegen’in yerine geçebilecek seçenekleri değerlendirirken eski Juventus kalecisi Wojciech Szczesny ile görüşmelerde bulunduğu bildirildi. Ter Stegen, hafta sonu Villarreal karşısında yaşanan zaferde sağ dizindeki bir tendonunu kopardı ve bu durumun sezonu kapatacak bir sakatlık olduğu düşünülüyor. Bu durum, Barcelona’nın tecrübeli kalecisi Inaki Pena’yı tek bırakırken, genç kaleci ikilisi Ander Astralaga ve Diego Kochen yedek olarak düşünülüyor.

Bu nedenle Katalan ekibinin, acil bir transfer yapma olasılığını tartışmak üzere “acil” transfer görüşmeleri yapmakta olduğu söylentileri hızla yayıldı. Ter Stegen ile iki yıl birlikte oynayan ve yakın zamanda Real Betis’ten emekli olan Claudio Bravo, eski kulübüne hizmet vermek için teklif yaptı.

Szczesny de üzerine düşen bir isim olarak dikkat çekti. Polonya merkezli Meczyki, Barcelona’nın kalecinin menajeriyle irtibata geçtiğini ilk bildiren kaynak oldu ve ardından birçok medya kuruluşu da bu teması doğruladı. Ancak görüşmelerin henüz çok erken aşamada olması nedeniyle sonuç hakkında bir belirsizlik söz konusu. Bununla birlikte, Szczesny’nin bu fikre açık olduğu belirtiliyor.

34 yaşındaki Szczesny, yazın karşılıklı anlaşma ile Juventus ile olan sözleşmesinin feshedilmesinin ardından yeni bir kulüple anlaşmadı ve beklenmedik bir şekilde emekli olduğunu duyurdu. O, artık oyuna devam edebilmek için mental olarak hazır hissetmediğini itiraf etti. Szczesny, geçen sezon Serie A’da sadece üç maçı kaçırarak Juventus’un bir numaralı kalecisi olmaya devam etti, bu da onun hala üst düzey bir kulüpte forma giyebilecek durumda olduğunu gösteriyor.

Szczesny, 16 yaşında Arsenal’in genç takımına katıldı ve kulüpte 181 maça çıkarak Arsene Wenger ile yaşadığı bir anlaşmazlık nedeniyle aniden kadrodan çıkarılmadan önce uzun bir süre kaleci olarak görev aldı. İki yıl Roma’da kiralık oynadıktan sonra, 2017 yılında Juventus’a kalıcı olarak transfer oldu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir