Man Utd’nin Barcelona yıldızı için yaptığı başarısız 100 milyon euroluk teklif gün yüzüne çıktı

Eylül 27, 2024

Manchester United, Ansu Fati İçin Barcelona’ya Dev Bir Teklif Yaptı

Manchester United’ın, Barcelona’dan Ansu Fati’yi 17 yaşındayken transfer etmek için dev bir teklif yaptığı bildiriliyor. Fati, 2021 yılında Camp Nou’da Lionel Messi’nin efsanevi 10 numaralı formasını giymeye layık görülmüştü, ancak durum çok farklı gelişebilirdi.

Sonuç olarak, sakatlıklar Fati’nin son yıllardaki gelişimini olumsuz yönde etkiledi. 2020 sonbaharında Barcelona’nın A takımında resmi olarak yer almaya başladıktan iki ay sonra ciddi bir diz sorunu yaşadı. Ardından, 2021/22 sezonunda bir hamstring sakatlığı dönüşünü alt üst etti.

Sonraki sezon boyunca tüm yarışmalarda 51 maçta mücadele eden Fati, geçen sezonunu Brighton & Hove Albion’da kiralık geçirdi ve bu süreçte bir baldır problemi ortaya çıktı. 2024/25 sezonuna ayak parmağındaki sakatlık nedeniyle geç başlayan Fati, şu ana kadar tüm yarışmalarda yalnızca iki dakika oynayabildi ve 16 yaşında gösterdiği potansiyeli gerçekleştirme olasılığı giderek azalıyor.

Fati, Lamine Yamal’dan önce Lamine Yamal’dı

Fati, Ağustos 2019’da Barcelona’da 16 yaş ve 298 günle debut yaptı ve o dönemde kulüp tarihinin en genç oyuncusuydu. Altı gün sonra ilk golünü atarak bu ilk sezonunda birçok rekor ve başarıya imza attı.

The Athletic’in bildirdiğine göre, Fati’nin patlama yapması, Manchester United’ı 2020 yazında onun için 100 milyon euro (bugünkü döviz kuru ile 83 milyon pound) teklif etmeye yönlendirdi.

Barcelona, Aralık 2019’da Fati’nin serbest kalma bedelini 100 milyon euro’dan 170 milyon euro’ya yükseltti. 2020’de A takıma katıldığında bu miktar 400 milyon euro’ya çıktı ve şu anda 1 milyar euro olarak belirlendi.

2020 yılında, Ole Gunnar Solskjaer yönetiminde United, daha önceki hayal kırıklıkları sonrası genç yetenekleri hedeflemeye başladı. Kulüp, Amad Diallo gibi üst düzey yeteneklere büyük yatırımlar yaptı ve aynı yıl Facundo Pellistri’yi de transfer etti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir