Son Heung-min, Tottenham’ın Man Utd’ye yapacağı ziyarette sakatlık nedeniyle forma giyemeyecek.

Eylül 29, 2024

Tottenham Hotspur, Pazar günü Premier Lig’de Manchester United ile yapacağı maçta takım kaptanı Son Heung-min’den yoksun kalacak. Güney Koreli oyuncunun bu hafta sonu Old Trafford’a yapılacak seyahat öncesinde sakatlığı belirsizdi. Perşembe günü Avrupa Ligi’nde Qarabag’a karşı oynanan 3-0’lık galibiyetin son dakikalarında oyundan alınmak zorunda kalmıştı. Teknik direktör Ange Postecoglou, basın toplantısında Son’un kadroya alınıp alınmayacağına dair son dakikada bir karar vereceğini doğrulamıştı. Ancak Daily Mail’in haberine göre, 32 yaşındaki oyuncunun maça hazır olmadığı ve Tottenham’ın yıldız forvetinden yoksun devam etmek zorunda kalacağı bildirildi.

Son, 2015 yılında Bayer Leverkusen’den Tottenham’a transfer olduğundan beri oldukça etkileyici bir sakatlık geçmişine sahipti ve Postecoglou’nun Londra’nın kuzeyine gelmesinden önceki dönemde herhangi bir kas sıkıntısı yaşamamıştı.

Son’un yokluğunda, Tottenham forvet hattında bazı değişiklikler yapabilir. Son üç maçında üç gol atan Brennan Johnson, sol kanada kayabilirken, Dejan Kulusevski ise sezon boyunca neredeyse tamamen orta saha oyuncusu gibi görev yapmasının ardından sağ kanada dönebilir. Alternatif olarak, Postecoglou, bu sezon şu ana kadar beş kısa görüntüde gol katkısı yapamayan kiralık oyuncu Timo Werner’a yönelme kararı alabilir. Werner, Ocak ayında Tottenham’a katılmış ve geçen sezon United ile oynanan 2-2’lik maçta debut yapmış, Rodrigo Bentancur’a asist yapmıştı.

Bir kas sakatlığı nedeniyle yaz transfer döneminde kadroya katılan Wilson Odobert’in en erken Ekim ayının sonlarına doğru geri dönmesi beklenmiyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir