Robert Vilahamn: ‘Tottenham’ın oyun yönetiminde daha iyi olması gerekiyor’

Ekim 4, 2024

Tottenham menajeri Robert Vilahamn, takımlarının Liverpool ile bu hafta sonu WSL’de karşılaşmadan önce “oyun yönetimi” konusunda daha iyi olmaları gerektiğini ifade etti. Kuzey Londra ekibi, yeni sezonun iki maçında şu anda ligde üçüncü sırada yer alıyor ve şu ana kadar topladıkları dört puan, Arsenal ve Manchester City ile aynı. Spurs, yeni yükselen Crystal Palace ile oynadıkları açılış maçını kazanarak sezona iyi bir başlangıç yaptı, ancak son karşılaşmalarında Aston Villa ile 2-2 berabere kalınca önde kalmakta zorlandılar. Takımın performansını değerlendiren Vilahamn, “O maçı bitirmemiz gerekiyordu, ama küçük bir iletişim sorunu yaşadık ve [Villa] son dakikada gol atmayı başardı,” dedi.

Vilaha, “Oyun yönetimi, daha iyi olmamız gereken şeylerden biri ve bu oyunları 1-0 yerine 2-0 kazanmanın yollarını araştırmalıyız. Son dakikalarda gerçekten keskin nasıl olabileceğimize odaklanmalıyız,” diye ekledi.

Liverpool, ardı ardına gelen 1-1’lik beraberliklerle ligde yedinci sırada yer almasına rağmen, Vilahamn Reds’in “gücü ve dayanıklılığı”na övgüde bulundu. “Asla uyumamamız gerekiyor; son saniyeye kadar çalışmalıyız. Onların pes etmeyen bir teknik direktörü (Matt Beard) var,” şeklinde konuştu.

Tottenham, WSL sezonuna makul bir başlangıç yaptı. Spurs, Merseyside kulübü ile oynadıktan sonra, sonraki haftalarda Manchester United, Chelsea ve Manchester City ile karşı karşıya gelecek. Vilahamn, “Bu tür birçok maçın peş peşe olmasının çok ilginç olacağını düşünüyorum çünkü bu maçlarda daha iyi olmak istiyoruz,” dedi.

“İnsanlar bizim o maçların hepsini kazanmamızı beklemiyor, ancak geçen sezondan daha iyi olmamız bekleniyor. Rekabet edeceğimizden emin olacağız ve sona erdikten sonra hazır olup olmadığımızı özetleyip sorgulayabiliriz. Eğer hazırsak, ligde iyi bir pozisyonda olacağız; eğer hazır değilsek, sezon boyunca bunu düzeltmek için hızlı adımlar atmalıyız. Bu, nerede olduğumuzu ve nereye gittiğimizi anlamakla ilgili.”

Özellikle bu yıl Lionesses için büyük bir çıkış yapan Jessica Naz ile ilgili büyük bir heyecan var. Naz, hafta ortasında League Cup’ta Charlton karşısında Spurs’ün galibiyeti için kritik bir gol attı. Performansını ve geleceğini değerlendirirken Vilahamn, “Bence onun X faktörü ligdeki en iyi faktörlerden biri. Çok güçlü, kuvvetli ve hızlı. Bu ligde ve bu ülkede üst düzey bir oyuncu olma potansiyeline sahip. Hala genç ve onunla tutarlı bir şekilde çalışıyoruz,” dedi.

“Onun bu rolde büyümesi için zamana ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum ve her maç gol atmasını beklememeliyiz, ancak takıma katkıda bulunması gerektiği anlamına geliyor. Bu ligde onunla rekabet edebilecek başka bir oyuncu göremiyorum,” ifadelerini kullandı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir