Man Utd, Arsenal’dan ayrılan yüksek değerlere sahip genç oyuncu ile anlaşmayı duyurdu

Ekim 5, 2024

Manchester United, Chido Obi-Martin’i Transfer Etti

Manchester United, Arsenal’dan ayrılan ve yüksek yetenekleriyle tanınan genç forvet Chido Obi-Martin’i kadrosuna kattığını doğruladı. 16 yaşındaki oyuncunun Arsenal ile olan okul kontratı yaz boyunca sona erdi ve United’ın bu rekor kıran forvet için olası bir anlaşmayı değerlendirdiği bildirildi.

Geçen sezon Arsenal’in U18 takımında 18 maçta 32 gol atan Obi-Martin’in, Old Trafford’daki Erik ten Hag’ın teknik ekibinde yer alan efsanevi forvet Ruud van Nistelrooy ile iletişime geçtikten sonra Kırmızı Şeytanlar tarafından ikna edildiği ifade edildi. United, genç oyuncunun, Perth Glory’den gelen kanat oyuncusu Samuel Lusale ve Crystal Palace’tan katılan sağ bek James Overy ile birlikte kulübün ilk yıl öğrencileri grubuna eklendiğini duyurdu.

United Akademi Direktörü Nick Cox, "Samuel Lusale, Chido Obi-Martin ve James Overy’yi kulübe hoş geldiniz diyoruz. Üç genç oyuncu, Manchester’daki yeni hayatlarına ve yeni takım arkadaşlarıyla tanışmalarına uyum sağlamak için profesyonel gelişim aşamamıza katılacaklar" dedi. Cox, "Bazı oyuncular için bu süreç zorlayıcı olabilirken, diğerleri hemen adapte olur. Hangi senaryo olursa olsun, personelimiz bu genç çocuklara yardımcı olmak ve akademideki deneyimlerinin büyük ölçüde olumlu geçmesini sağlamak için burada olacaklar" şeklinde konuştu.

Obi-Martin, Danimarka’nın genç milli takımında da forma giymekte. Kadronun ilk yıl gelişim aşamasına girecek olan genç oyuncular, U18 ve U21 takımlarında tecrübe kazanarak profesyonel futbola hazırlanacaklar.

Manchester United’ı tercih etmenin herkes için gurur verici bir gün olduğunu belirten Cox, "Samuel, Chido ve James’e iyi şanslar, keşif ekibimize teşekkürler ve bu gençlerin yolculuklarında destek olan aileler ve geniş destek ağları için tebrikler" diyerek açıklamalarını tamamladı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir