Man Utd yıldızı sakatlık sebebiyle İngiltere kadrosundan çekildi

Ekim 8, 2024

Manchester United’lı Kobbie Mainoo, İngiltere Kadrosundan Çekildi

İngiltere Futbol Federasyonu (FA), Manchester United yıldızı Kobbie Mainoo’nun Ekim ayındaki uluslararası maçlar için İngiltere A Milli Takım kadrosundan çekilen üç oyuncudan biri olduğunu doğruladı. Mainoo’ya Aston Villa’dan Ezri Konsa ve Nottingham Forest’tan Morgan Gibbs-White da eşlik ederek Yunanistan ve Finlandiya ile oynanacak UEFA Uluslar Ligi maçları öncesinde kadrodan çıkmalarıyla ilgili açıklama yapıldı.

Genç orta saha oyuncusu, bu sezon Erik ten Hag’ın klubadaki planlarının önemli bir parçası oldu ve Manchester United’ın Premier Lig’deki yedi maçının tamamında forma giydi. Mainoo, Aston Villa ile oynanan ve 0-0 berabere biten sıkıcı maçta bir kez daha ilk 11’de yer aldı ve 85 dakika sahada kaldı. Bu sonuç, Manchester United’ın Premier Lig tarihindeki en kötü başlangıcını yaşamasına neden oldu. Aynı maçta, savunma oyuncusu Konsa, sakatlık yaşadığı için sadece 12. dakikada oyundan alındı. Premier Lig’deki diğer 2pm maçında ise Gibbs-White, Chelsea ile oynanan zorlu karşılaşmada 76 dakika sahada kaldı, ancak bir sakatlık nedeniyle oyunu terk etmek zorunda kaldı.

Bu haber, her üç oyuncu için de üzücü bir gelişme olarak değerlendiriliyor, zira bu üçlü mevcut geçici teknik direktör Lee Carsley üzerinde etkileyici bir izlenim bırakmayı umuyordu. Carsley, kalıcı olarak bu görevi üstlenmesi beklenen isimlerden biri olarak öne çıkıyor. Mainoo, eski menajer Gareth Southgate döneminde Euro 2024’te kilit bir oyuncuydu ve turnuvanın finalinde sahaya çıkmak için güvenildi. Carsley’nin görevdeki ilk maçında da kadrodaydı ve İrlanda Cumhuriyeti’ne karşı oynanan 2-0’lık galibiyette 77 dakika forma giydi. Gibbs-White, söz konusu galibiyette ilk İngiltere maçına çıkarak Mainoo’nun yerine son dakikalarda oyuna dahil oldu. Konsa ise Carsley’nin yönetimindeki ikinci maçta, Wembley Stadyumu’nda Finlandiya karşısında oynanan rahat galibiyette 60 dakika sahada yer aldı.

FA, resmi web sitesinden yaptığı açıklamada, Mainoo, Gibbs-White ve Konsa’nın yerlerine yeni oyuncu çağrılmayacağını da duyurdu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir