Eski Barcelona teknik direktörü, kulübün Xavi’nin yerine geçmesi için kendisiyle iletişime geçtiğini iddia etti.

Ekim 8, 2024

Paris Saint-Germain Teknik Direktörü Luis Enrique, eski takım arkadaşı Xavi Hernandez’in görevden alınması için Barcelona tarafından kendisine bir teklif yapıldığını doğruladı. Bu teklif, Xavi’nin La Liga şampiyonluğunu kazanmasından sadece birkaç ay önce gerçekleşti. İkna edici bir şekilde geniş bir kupa ile dolu üç yıl geçiren İspanyol teknik direktör, Real Madrid’den ayrılıp Barcelona’ya katıldığı dönemdeki başarılı kariyerinin ardından Barcelona’nın başına geçmişti. Enrique, 2022 Dünya Kupası’nda Fas’a elendikten sonra İspanya milli takımının teknik direktörlüğünden ayrılmıştı.

Söz konusu turnuvada, Xavi’nin Barcelona’sı La Liga’da Real Madrid’in iki puan önünde lider durumdaydı, ancak Şampiyonlar Ligi grup aşamasında, Bayern Münih ve Inter’e karşı yaşanan ağır yenilgilerle zor günler geçirmişti. Xavi’nin performansı düşüşteyken, Barcelona’nın yönetimi Enrique ile iletişime geçti. Enrique, Movistar belgeselinde bu durumu şöyle açıkladı: “Barca, 2022/23 sezonunda beni aradı. Ama onlara ‘Eğer Xavi La Liga ve Copa del Rey’i kazanırsa, onu yine değiştirir misiniz?’ diye sordum. Yanıt bile vermediler. Eğer bekleseydim, şu anda onların başında olma şansım olurdu.”

Xavi, kupayı kazanma şansını kaçırsa da, uzun sezonun sonunda La Liga şampiyonluğunu elde etti. Eylül 2023’te, Enrique’ye yapılan bu gayriresmi teklifin üzerinden yalnızca birkaç ay geçtikten sonra, Xavi Barcelona ile olan sözleşmesini 2025 yılına kadar uzattı. Ancak Xavi, tekrar eden “Barcelona dünyanın yönetilmesi en zor kulübü” şikayetleriyle dolu başarısız bir şampiyonluk savunmasının ardından Hansi Flick tarafından yerinden edildi.

Enrique, Katalunya’ya geri dönme arzusunu gizlemiyor. Mart ayında Twitch yayınında, “Her zaman gitmek istediğimi söyledim ama gerçekler bunun çok zor olduğunu gösteriyor. Şimdi bir hikaye gerekiyor ama ben sözleşmelerime sadık kalma kuralına sahibim. Ben onu bozmayacağım, bu benim tarzım değil ve bunu asla yapmam.” dedi. PSG, Enrique’nin 2023’teki gelişinin ardından iki yıllık bir sözleşme imzaladı ve sözleşmesinin sona ermeden önce uzatılması olasılıklarını araştırdığı bildirildi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir