Arsenal’ın Yaz Transferi, Futbolcunun Hayatını Nasıl ‘Değiştirdiğini’ Açıkladı

Ekim 9, 2024

Arsenal’ın yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı Mikel Merino, transferinin hayatını nasıl değiştirdiğini ve neden Premier Lig şampiyonluğu hedefleyen bir takıma, Real Sociedad’dan katıldığını açıkladı. Daha önce Newcastle United forması giymiş olan Merino, geçen sezon Real Sociedad’da gösterdiği performansla dikkat çekmiş ve İspanya’nın Euro 2024 zaferinde önemli bir rol oynamıştı.

Merino’nun Arsenal’e transferi Ağustos ayının sonunda kesinleşti ancak ilk antrenmanında yaşadığı talihsiz bir sakatlık nedeniyle Gunners taraftarları, Merino’yu ilk kez Paris Saint-Germain karşısında Arsenal renkleriyle görmek için Ekim ayının başını beklemek zorunda kaldı. Ekim ayındaki maçlar öncesinde İspanya’nın antrenman kampında basın mensuplarına konuşan Merino, “Bu yaz, hayatımın en iyi yazlarından biri oldu. Euro 2024 ve Arsenal’e transferimle hayatım değişti.” dedi.

Merino, “Arsenal, beni gerçekten etkileyen, çok iddialı bir projeydi. Kariyerimde büyümek ve kupalar kazanmak istediğim bir dönem. Real Sociedad’a gelince, sezonun başlangıcında en iyi performansı göstermediler, önemli oyuncular ayrıldı ama onların çalışma şekli kusursuz ve sonuçların sonunda geleceğinden eminim.” ifadelerini kullandı.

Sakatlığının üstesinden gelerek kendini çok iyi hissettiğini belirten Merino, “Kendimi çok iyi, güçlü hissediyorum. Geçirdiğim omuz kırığı yarasını unuttum. Takım arkadaşlarımla bu yeni maceraya başlamak için çok mutluyum.” dedi.

İspanyol futbolcu, “O, yaptığı işe çok tutkulu bir antrenör. Oyunun taktiği ve duygusal yönetimi konusunda sevgisi var. Ben de kendimle ilgili tutkuluyum ve başkalarını böyle görünce etkileniyorum.” şeklinde konuştu.

Şu ana kadar Arsenal’da iki kez yedek olarak forma giyen Merino, uluslararası ara sonrası yeni kulübünde ilk kez ilk 11’de yer almak için sabırsızlanıyor. Öncelikle İspanya’nın Danimarka ve Sırbistan ile oynayacağı maçlar bulunurken, Arsenal’ın Ekim ayındaki uluslararası maçların ardından Bournemouth, Shakhtar Donetsk ve Liverpool ile karşılaşacağı belirtiliyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir