Eylül 2024’ün En İyi 3 WSL Takımı – Sıralama

Ekim 12, 2024

2024/25 WSL Sezonu Başladı: Chelsea ve Manchester United Öne Çıkıyor

Geçtiğimiz ay 2024/25 WSL sezonu başladı ve kampanyanın güçlü bir başlangıç yaptığı gözlemleniyor. İlk iki maçını kazanan yalnızca iki takım var: Chelsea ve Manchester United. Ancak Manchester City, rakiplerine göre bir maç fazlasıyla ligi lider olarak sürdürmekte. Ligin alt sıralarında Everton ve West Ham United, sadece bir puanla eşit durumda ve averajları da aynı. İlk birkaç haftanın en dikkat çekici sonuçları arasında Chelsea’nin Crystal Palace’ı 7-0 mağlup etmesi ve Brighton & Hove Albion’un Everton’ı rahat bir şekilde 4-0 yenmesi yer alıyor. Arsenal ve Manchester City de birbirleriyle karşılaştı fakat Emirates’teki maç 2-2 berabere sona erdi.

İşte Eylül Ayındaki İlk İki Maç Günü Sonuçlarına Göre 90min’in WSL’deki En İyi Üç Takım Sıralaması:

3. Manchester United
Manchester United, açılış maçlarında iki galibiyet elde etti. Geçen sezonki tutarsızlığın ardından yeni sezona güçlü bir başlangıç yaptılar. İlk maçlarında West Ham’ı 3-0 yendikten sonra, Everton karşısında zorlu bir mücadele sonucunda 1-0 galip geldiler. Grace Clinton, bu galibiyetlerdeki her iki maçta da gol atarak takıma adapte oldu ve savunmada iki maçta da kalesini gole kapatmak iyi bir işaret. Süper ligde Tottenham, Brighton ve Arsenal gibi zor mücadeleler onları beklese de, Marc Skinner’ın ekibi özgüven dolu.

2. Brighton
Brighton, bu sezonun sürpriz takımı oldu. Güçlü bir yaz transfer dönemi geçirdikten sonra, birçok kişi Brighton’ın bu sezon sürpriz yapmasını bekliyordu. İlk iki maç günü, bunun doğru olabileceğini gösteriyor. Brighton, ilk maçında Everton’ı evinde rahat bir galibiyetle geçti ve ikinci maçlarında Manchester City karşısında çok sıkı bir mücadele verdiler. Sadece bir gol ile ayrılan iki takım arasında Brighton her zaman oyunun içinde kaldı.

1. Chelsea
Chelsea, şu an WSL şampiyonu. Beklendiği gibi, geçen sezonun WSL şampiyonu yeni sezona güçlü bir başlangıç yaptı. İlk maçlarında Aston Villa’yı 1-0 yenmeyi başardılar fakat bir hafta sonra Crystal Palace’a karşı 7 gol atarak beklenmedik bir galibiyet elde ettiler. Şu ana kadar şampiyonluk yarışındaki rakipleriyle karşılaşmadılar; sıradaki maçları Arsenal ile olacak ancak Chelsea, başladığı gibi devam edeceğini gösteriyor. Sonia Bompastor’un ekibi, bu aşamada en iyi averaja sahip olan takım ve bu durumda Chelsea’nın gücünü artırarak devam etmesi bekleniyor.

Daha Fazla Kadınlar Futbolu Haberi, Özellikleri ve Analizleri İçin Takipte Kalın!

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir