Fransa teknik direktöründen Kylian Mbappe’nin tartışmalı gece kulübü ziyaretiyle ilgili tepki

Ekim 13, 2024

Fransa milli takımının menajeri Didier Deschamps, Kylian Mbappe’nin son zamanlarda bir İsveç gece kulübüne yaptığı ziyareti ile ilgili endişeleri küçümseyerek değerlendirdi. Mbappe, sakatlık nedeniyle Real Madrid’in şehir rakibi Atletico’ya karşı oynadığı maçı kaçırdıktan sonra Deschamps, forveti Ekim ayındaki uluslararası kadar kadrosundan çıkartırken fiziksel problemleri gerekçe gösterdi. Ancak Mbappe, Villarreal’e karşı oynanan maçta takımının zaferinde sahaya çıktığında yeniden gündeme geldi.

Controversy burada bitmedi; Mbappe, Fransa’nın İsrail ile oynadığı maç gecesi bir İsveç gece kulübünde görüntülendi ve bu durum, 25 yaşındaki futbolcunun uluslararası görevlerini reddettiği suçlamalarına yol açtı. Bu konu hakkında bir soru sorulduğunda Deschamps, medyaya şu şekilde yanıt verdi: “Burada olmayan oyuncuların haberlerini takip etmiyorum. Kylian, Real Madrid ile bir program içinde. Onun programını bilmiyorum, izinli mi yoksa orada mıydı bilmiyorum… Burada olanları yönetmem gerekiyor. Kylian, maçtan önce bana bir mesaj gönderdi. Sonrasında, herhangi bir takımda olduğu gibi, bir gün izinli programı takip ediyor. İzin günlerinde, oyuncular istediklerini yapma özgürlüğüne sahiptir.”

Deschamps, Mbappe’ye destek verdi. Sonrasında Foot Mercato, Mbappe’nin Fransa milli takımı yöneticilerine, bu uluslararası mola veya önemsiz diğer karşılaşmalar için düşünülmek istemediğini ilettiğini, çünkü 2025 Ballon d’Or’u kazanma hedefinde en iyi durumda kalmak istediğini bildirdi.

Bu konu, bu hafta Fransa milli takımının gündeminin büyük bir kısmını oluşturdu ve birçok oyuncu, Madridli forveti savunmak için kamuoyuna konuştu. Chelsea stoperi Wesley Fofana, durumla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Herkes serbest zamanıyla istediğini yapar. Bugün bu konu hiç tartışma konusu olmadı, bunun hakkında hiçbir şey duymadım. Kylian istediğini yapar. O büyük bir çocuk, büyük bir profesyonel ve kariyerini istediği gibi yönetiyor. O büyük bir Fransız oyuncu, bu yüzden çok fazla medya ilgisi alması normal. Bu kadar mı abartıyoruz? Bilmiyorum. Bu ona bağlı. Ama doğru, zaman zaman biraz sıradışı da olabiliyor. Daha fazla bilgi almak için Kylian Mbappe’ye sorun.”

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir