Dominik Szoboszlai’nin Liverpool’daki İlk 50 Maçı, Steven Gerrard ile Karşılaştırıldı

Ekim 16, 2024

Dominik Szoboszlai, "Yeni Steven Gerrard" Etiketinden Etkilenmiyor

Liverpool’un Dominik Szoboszlai, "Yeni Steven Gerrard" olarak adlandırılmaktan etkilenmediğini belirtti. Kulübün mevcut numara sekizi, "Onun gibi olmak istemiyorum. Kendim olmak istiyorum." dedi. Ancak, Liverpool’un efsanevi futbolcusunun genç Macar orta saha oyuncusu üzerinde bir etkisi olduğu tartışmasız. Gerrard’a atfedilen bir alıntı, Szoboszlai’nın ön koluna kalıcı olarak dövme yaptırılmış. Dövme, "Yetenek, Tanrı’nın bir lütfudur, ama inanılmaz bir irade ve alçakgönüllülük olmadan, değersizdir." şeklinde.

Szoboszlai, Merseyside’daki hayatına başladığı günden bu yana, yeteneğini bolca sergiledi ve bu, Gerrard’ın gençlik döneminde Liverpool’daki kariyeriyle karşılaştırıldığında oldukça olumlu bir tablo ortaya koyuyor. İki cesur orta saha oyuncusunun Liverpool’daki ilk 50 maçına dair birkaç kıyaslama.

Goller
Dominik Szoboszlai, Liverpool için etkileyici şutlar attı. Szoboszlai ve Gerrard arasındaki ilk karşılaştırma, şut çekme becerileri. Macar oyuncunun şutlarının üçte ikisi ceza sahası dışından gelirken, sekiz golünün yarısı uzun mesafeli vuruşlar. Gerrard, Liverpool kariyerinin aynı aşamasında sadece iki gol atmıştı ve bunlar da ceza sahası içerisinden gelmişti. 20 yaşındaki Gerrard, Aralık 1999’da Sheffield Wednesday’a karşı muhteşem bir gol atarak gol sayısını açtı.

Asist Sayıları
Szoboszlai’nın Liverpool kariyeri, üç ay süresince bir maçta yaptığı iki asistle başladı; bu, Gerrard’ın ilk 50 maçında yarattığı asist sayısının iki katı. Szoboszlai, Ekim 2023’te Nottingham Forest’a karşı oynanan 3-0’lık maçta Darwin Nunez ve Mohamed Salah’a asist yaptı. Premier Lig’deki ilk sezonunu sadece iki asistle tamamladı, ama takım arkadaşlarının bitiriciliği sayesinde yaratılan fırsatların değeri yaklaşık altı gol değerindeydi. Gerrard, ilk 50 maçında sadece bir asist yapmıştı, bu da fırsat eksikliğinden kaynaklanmıyordu.

Kupalar
Szoboszlai 2023’te Liverpool’a geldiğinde, "Her şeyi kazanmak istiyorum çünkü kimse ikinci olmak nasıl bir şey olduğunu sormayacak." dedi. Genç Macar, kulüpteki ilk 50 maçında sadece Karabao Kupası’nı kazanabildi. Gerrard’ın ise Liverpool’daki kariyerinin başlangıcında şampiyonluktan çok statü hedefleri vardı. 2000 yılında, "Umarım bir gün, 30 yaşımdayken Liverpool’u kaptan olarak yöneteceğim." demişti.

Dominik Szoboszlai’nın İstatistikleri
Gerrard, 50 Liverpool maçına çıkmadan önce bile numara sekizi giymiyordu. Szoboszlai, "Yeni Gerrard" olarak adlandırılsa da, Gerrard da bir zamanlar "Yeni Graeme Souness" olarak anılıyordu. Szoboszlai, Gerrard gibi sert bir oyuncu değil; sadece üç sarı kart gördü ve kendine özgü bir kimlik gururuyla sahada bulunuyor. Eğer bir efsanenin etkisini tekrar etme fırsatı verilse, kabul etmesi gerektiğini söylüyor. "Eğer bana bu kağıdı verirlerse ve burada Liverpool’daki kariyerimin aynı şekilde olacağını söylerlerse, hemen imzalayacağım." dedi.

İstatistik Kıyaslaması
Szoboszlai, Gerrard’dan daha fazla gol atma ve asist yapma konusunda ileride görünüyor. Şu ana kadar, ilk 50 maçında Szoboszlai 8 gol ve 6 asist yaparken Gerrard, 2 gol ve 1 asistle bu aşamada geride kaldı.

Bu kıyaslamalar, iki oyuncunun farklı kariyer başlangıçlarını ortaya koyuyor ve Szoboszlai’nın Gerrard’ın izinden gidip gitmeyeceği merakla bekleniyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir