Premier Lig 8. Hafta’da Dikkat Edilmesi Gereken 4 Şey

Ekim 19, 2024

İyi Haberler! Premier Lig Futbolu Geri Dönüyor

Sevgili futbolseverler, sıradan bir Ekim uluslararası aranın ardından bu hafta sonu Premier Lig futbolu geri dönüyor. Ve bununla birlikte, futbol açısından son derece önemli birkaç karşılaşma da var. Manchester United, Erik ten Hag’ın işini kurtarmak için Brentford karşısında galibiyet ararken, Chelsea ve Liverpool arasındaki zirve mücadelesi de dikkat çekiyor. İşte Premier Lig 8. hafta boyunca dikkat etmeniz gereken dört önemli olay.

Erik ten Hag için Gözlem (Bir Kez Daha)

Manchester United, Aston Villa karşısında beklenenin biraz üzerine çıkmış olsa da, bu durum kulübü Premier Lig sezonuna en kötü başlangıcını yapma konusunda hüküm giymekten kurtaramadı. Bu hafta sonu Ten Hag ve Man Utd için işler daha da kötüleşebilir; çünkü Old Trafford’da Brentford ile zor bir karşılaşmaya çıkacaklar. Ten Hag’ın, Alejandro Garnacho, Kobbie Mainoo, Mason Mount, Harry Maguire, Leny Yoro, Luke Shaw, Tyrell Malacia ve Manuel Ugarte gibi birçok sakat oyuncuyla başa çıkması gerekecek. Bu, Ten Hag’ın son haftası olabilir mi?

Tottenham Hotspur’un Yeniden Doğuşu?

Tottenham Hotspur, uluslararası aradan önce Brighton’a karşı ikinci yarıda tamamen çökmüştü ve iki gollü avantajlarını kaybedip 3-2 mağlup oldular. Bu yenilgi sonrasında Ange Postecoglou, "patlayacak" kadar zorlandığını ifade etmişti. Bu hafta sonu ekibinin bu yenilgiden kurtulması şart. Fakat, bunun için West Ham United’ı geçmeleri gerekecek. Hammers, Ipswich Town’a karşı 4-1’lik galibiyetle önemli bir geri dönüş yaptılar ve cumartesi sabahı Londra rakiplerini zorlamak için sahaya çıkacaklar.

Süper Pazar

Premier Lig’in en iyi ikinci hücumu ile en iyi savunması karşı karşıya geliyor: Cole Palmer vs. Mohamed Salah. Liverpool’un Chelsea ile Anfield’da yapacağı bu karşılaşma, pazar öğleden sonra birbirlerine son derece formda girdikleri bir maç olacak. Her iki takımın da galip gelmesi halinde önemli bir başarı elde etmiş olacak.

Arsenal’ın Rekor Araştırması

Bir tarihi galibiyet arayışında olan Arsenal, eğer cumartesi akşamı Bournemouth’u yenerse, 2.000. lig galibiyetini elde edecek. Bu başarıya ulaşmaları halinde, Liverpool’dan sonra 2.000 üst sıralarda galibiyet elde eden ikinci İngiliz kulübü olacaklar; Liverpool, bu başarıya Aralık 2021’de ulaşmıştı.

GÜNDEMDEKİ DİĞER HABERLERİ TAKİP EDİN!
Premier Lig, Liverpool FC, Tottenham Hotspur, Chelsea FC, Arsenal FC, Manchester United FC, Erik ten Hag, Brentford FC, Brighton FC, Aston Villa FC.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir