Grace Clinton, Manchester United transfer söylentilerinin kendisini “rahatsız” hissettirdiğini kabul etti.

Ekim 22, 2024

Manchester United Yıldızı Grace Clinton: "Geçen Sezon Sonunda Transfer Belirsizliği Beni Rahatsız Etti"

Manchester United’ın yıldızı Grace Clinton, geçen sezonun sonunda yaşanan transfer söylentilerinin, Tottenham Hotspur’daki kiralık döneminin son haftalarında kendisini rahatsız hissettirdiğini kabul etti. Orta saha oyuncusu, Kuzey Londra’da etkileyici bir 2023/24 sezonu geçirdi ve Robert Vilahamn yönetimindeki performansları sayesinde ilk A milli takım çağrısını aldı. Şimdi tekrar United’ta olan Clinton, Kırmızı Şeytanlar için ilk 11 oyuncusu olarak tam olarak kendini kanıtladı.

Ancak Clinton, Spurs ile geçirdiği zamanın sona ermesi nedeniyle belirsizlik hissettiğini savundu. Londra kulübü, 21 yaşındaki oyuncuyu kadrosunda tutmak konusunda istekliydi, ancak United onu geleceği için önemli bir oyuncu olarak gördü ve satışına sıcak bakmadı.

Pazartesi günü düzenlenen bir basın toplantısında, "Geçen sezonun sonlarına doğru kafamda çok fazla şey vardı ve nereye gideceğini bilmemek güzel bir his değil," dedi. "Bunun biraz rahatsız edici olduğunu söyleyebilirim. Ancak bu sezona girdiğimde, United benim gelecekte kalmamı çok istedi. Bu benim için mental olarak çok daha iyi oldu."

"Rahat olmak, oyununuzun büyük bir parçasıdır ve etrafınızdaki takım arkadaşlarınızla rahat olmak da öyle. United’da iyi arkadaşlarım var ve etrafımda takımla istediğimi hissetmek güzel," diye ekledi.

Clinton, son 12 ayda İngiltere takımına girmeye başladı. Genç seviyelerinde milli takımda görev aldı, ancak ilk A milli takım çağrısını geçen yıl Ekim ayında Sarina Wiegman tarafından aldı.

Ancak, bu yıl Şubat ayında Avusturya’ya karşı 7-2’lik zaferde sahaya çıkarak ve gol atarak ilk maçına çıktı. Şimdi, gelecek yaz İsviçre’de düzenlenecek UEFA Kadınlar Euro 2025 için Wiegman’ın kadrosunda yer alma mücadelesi veriyor.

Cuma günü Almanya ile oynanacak hazırlık maçı öncesinde Clinton, iki yıl önce olacağını düşünmediği bir yerde. 2022’de Lionesses’in Avrupa şampiyonu olduğu maçta tribünden izledi ve şimdi 21 yaşındaki oyuncu, kulüp kadrosunda yer alarak ilk 11 için mücadele ediyor.

"Gerçekten de [finalde] bulunmuştum," diyen orta saha oyuncusu, "Menajerimle birlikte izledim ve inanılmazdı. Düşündüğünüzde bile tüyleriniz diken diken oluyor. Gelecek Euro’lar için rekabet etmeyi düşünmüyordum. Yan tarafta oturduğunuzda ve bu inanılmaz oyuncuları gördüğünüzde, o anda bunun çok uzağındaymışsınız gibi hissediyorsunuz. Gelecek yıl grubun içinde olacağımı hiç düşünmemiştim. Ne kadar ilerlediğimi düşünmek güzel bir his," şeklinde konuştu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir